Excite

Handig advies voor doorlopend krediet

Een doorlopend krediet verschilt van een persoonlijke lening. Je kunt geleende bedragen die je al hebt afgelost (oftewel: waarvan je de rente hebt betaald) nog een keer opnemen. Verder kun je kosteloos vervroegd aflossen. Dit zou je kunnen zien als een spaarrekening, als je wel goed onthoudt dat je geld stopt in een toekomstig leenbedrag en niet in geld op de bank.

Bij een doorlopend krediet betaal je een termijnbedrag. Dit termijnbedrag bestaat uit twee delen. Het eerste is een rentedeel, het tweede een aflossingsdeel. Heb je een doorlopend krediet met variabele rente, dan kan het rentebedrag lager worden doordat je meer aflost op de lening. Bij een vast doorlopend krediet betaal je een percentage van het maximale bedrag dat je kunt lenen.

Voordelen van een doorlopend krediet zijn er zeker. Zo is een doorlopend krediet een heel flexibele lening. Je kunt geld opnemen en aflossen wanneer het jou uitkomt. Op die manier kun je rekening houden met periodes waarin je meer of juist wat minder verdient. Verder is de rente van een doorlopend krediet lager dan bij een persoonlijke lening.

Nadelen van een doorlopend krediet zijn er ook. Het rentepercentage is namelijk niet altijd stabiel, wat een doorlopend krediet een onzekere lening maakt. Verder is het natuurlijk wel je eigen verantwoordelijkheid om de lening af te lossen. Overweg daarom vooraf goed of het doorlopend krediet de geschikte lening voor je is. Je kunt er moeilijker vanaf dan dat je eraan komt.

Afbeelding: Excite.fr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020