Excite

Handig: creditcard voor studenten

Een creditcard voor studenten is ideaal als je op zoek bent naar meer financiële ruimte, bijvoorbeeld voor onverwachte uitgaven of simpelweg als je op een verre reis gaat. Gelukkig hebben banken rekening gehouden met de wens van veel studenten voor een voordelige financiële oplossing, door een creditcard voor studenten aan te bieden in combinatie met een gunstige deal.

Creditcard via bank

Een creditcard voor studenten regel je het makkelijkst via je eigen bank. Vaak kun je als student tegen een voordelig bedrag gebruik maken van bankdiensten, zoals goedkoper rood staan, of gratis een spaarrekening openen. Een creditcard voor studenten kan onderdeel zijn van zo’n pakket. Zo hoef je met een studentenrekening bij de ING geen extra kosten te betalen voor een creditcard. Bij ABN Amro krijg je 30 procent korting op het gebruikelijke tarief van een betaalpas bij de bank. Bij de Rabobank betaal je een klein bedrag voor een creditcard met een aantal beperkingen. Zo is het maximale te crediteren bedrag 1.000 euro.

In alle gevallen gaat het bij de banken met een studentenrekening om een Mastercard creditcard. Voorwaarde van de overeenkomst is vaak wel dat de kaart gekoppeld moet worden aan de rekening waarop je studiefinanciering binnenkomt.

Lees hier alles over een pre-paid creditcard. Zonder problemen met kredietwaardigheid.

Studenten VISA-kaart

Een studenten VISA-kaart kun je alleen aanvragen samen met je ouders. Omdat VISA liever geen creditcard-overeenkomst aangaat met studenten, is het de bedoeling dat je ouders borg staan. Hun kredietwaardigheid wordt meegenomen bij de beoordeling of je uiteindelijk een creditcard krijgt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021