Excite

Handig overzicht: hypotheekrente ABN AMRO

Voor een hypotheek ga je niet over één nacht ijs. In de meeste gevallen ga je de verplichting aan om dertig jaar lang een bepaald bedrag over te maken aan de bank om zo de lening die je hebt afgesloten voor je huis terug te betalen. In die periode betaal je ook rente. Omdat het bedrag dat je voor een huis leent nogal aanzienlijk is, is die rente vaak ook minimaal een paar honderd euro per maand. Je kiest dus de hypotheek met zorg uit. Gelukkig kun je via internet de hypotheekrentes vergelijken, onder meer de hypotheekrente van ABN AMRO.

Verschillende hypotheekvormen

Er is niet één hypotheekrente van ABN AMRO, het maakt echt uit welke hypotheek je kiest. Als je een budgethypotheek kiest, dan betaal je een lager tarief. Deze hypotheek vraagt echter wel van je dat je binnen drie maanden na het ondertekenen van de offerte naar de notaris gaat. Lukt dat niet, dan moet je een Woning Hypotheek nemen, waarvoor de kosten wat hoger liggen. Je kunt je rente ook gedurende een bepaalde periode vastzetten, soms betaal je dan een iets hogere rente, maar daar krijg je dan wel zekerheid voor terug.

Offerte en gesprek

De hypotheekrente van ABN AMRO staat zelfs per hypotheekvorm niet vast; als je een gesprek aangaat, dan kun je vaak nog wat onderhandelen over de tarieven. Laat die kans niet aan je voorbij gaan. Een gesprek kost je misschien wel wat meer tijd, maar het levert je ook zeker iets op. Bovendien is het ook fijn als je een goed gevoel krijgt bij een bank en dat kun je zo zelf bekijken!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021