Excite

Handige tips: hypotheekrente van een Rabobank Aflossingsvrije Hypotheek

Hypotheken zijn er in verschillende vormen. Zo biedt de Rabobank onder meer een hypotheek waarop je niet hoeft af te lossen. Maar hoe zit het dan met de hypotheekrente van die Rabobank Aflossingsvrije hypotheek? Wij lichten een tipje van de sluier op.

Wel rente, geen aflossing

Wil je maandelijks niet meer betalen dan de hypotheekrente? Dan biedt Rabobank aflossingsvrij lenen aan. Zo'n aflossingsvrije hypotheek, want daar gaat het om, wordt aan het einde van de looptijd niet afgelost. Ook tijdens de looptijd wordt het bedrag niet verlaagd, tenzij je zelf - op eigen initiatief - eigen stortingen doet. Het maandbedrag dat je betaalt bestaat uitsluitend uit de hypotheekrente. Aan de ene kant is dit gunstig: het betekent dat je maandlasten lager zijn en je dus meer kunt sparen. Aan de andere kant is het niet zo handig: aan het einde van de looptijd zit je nog met je volledige hypotheekschuld én je betaalt gedurende de volledige looptijd rente over het volle pond. Als je tussentijds ook zou aflossen, zou je maandelijkse rentelast ook omlaag gaan.

Combineren met spaarhypotheek

Omdat het tegenwoordig niet meer is toegestaan om je huis voor 100 procent (of meer) te financieren met een aflossingsvrije hypotheek, combineer je de aflossingsvrije hypotheek meestal met een spaarhypotheek. Je spaart dan gedurende de looptijd van de hypotheek tenminste de helft van het totale hypotheekbedrag bij elkaar. Dat los je vervolgens af, zodat je na 30 jaar nog maximaal de helft van de hypotheeksom moet aflossen. Dat brengt je woonlasten in ieder geval drastisch omlaag.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021