Excite

Handige tips om op je boodschappen te besparen

Vrijwel iedereen kan geld besparen. Dat gaat bij de één wat makkelijker dan bij de ander, afhankelijk van de bespaarmaatregelen die je al genomen hebt. De boodschappen vormen in ieder geval altijd een goed uitgangspunt; daar hoef je in principe veel minder aan kwijt te zijn dan het Nibud aangeeft. Bijvoorbeeld door vooraf een boodschappenlijstje te maken en je daar ook aan te houden. Zo neem je nooit teveel mee en vergeet je ook niets, waardoor je later eventueel weer terug zou moeten.
  © Getty Images

Ga eens de grens over

Boodschappen doen in Duitsland kan soms een stuk voordeliger zijn dan boodschappen doen in Nederland. Kijk dus eens over de grens en sla daar in. Voorbeelden van producten die goedkoper zijn in Duitsland: kruiden, biologische producten, brandstof en drank. Let op: zorg er wel voor dat je besparing opweegt tegen de kosten om daar te komen.
  © Getty Images

Pak van de laagste plank

Onderaan staan meestal de goedkoopste producten. Kijk dus vooral ook naar beneden als je boodschappen doet. Ga er niet vanuit dat producten van B-merken ook automatisch slechter zijn; dat is vaak helemaal niet het geval. je kunt ze altijd een keer proberen, soms scheelt het wel 75%!
  © Getty Images

Koop groter in

Groter inkopen betekent vaak dat je voordeliger uit bent. Hier moet echter wel een kanttekening bij geplaatst worden: koop alleen groter in als de producten langer houdbaar zijn en je ze normaal gesproken ook écht gebruikt. Probeer daarnaast alleen groter in te kopen als het voordeel meer dan 50 procent is. Als dat niet het geval is, dan is het vaak de moeite niet waard. Denk er ook aan dat je vaak meer verbruikt als je weet dat je iets op voorraad hebt. Ga daar dus bewust mee om.
  © Getty Images

Ga eens naar de markt

Ga eens naar de markt, de boer of een andere 'rechtstreekse' verkoper. In veel gevallen is dat helemaal niet duurder, maar juist goedkoper. Informeer bijvoorbeeld bij hobbyboeren of zij wel eens vleespakketten aanbieden. Je koopt dan vaak biologisch vlees voor een lagere kiloprijs dan het supermarktvlees.
  © Getty Images

Houd je aan je budget

Bekijk vooraf hoeveel je kunt missen voor de boodschappen of hoeveel je er ongeveer aan uit wilt geven. Stel een budget vast en doe het daarmee. Dit dwingt je om ook beter te kijken naar de keuzes die je maakt. Als je een budget hebt, neem je vaak die extra zak chips toch maar niet mee, omdat dat betekent dat je iets anders weer niet kunt kopen, of over je budget heen gaat. Dat is ook nog eens beter voor je gezondheid.
  © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021