Excite

Heb je een restschuld? Dan kan je nog steeds verhuizen!

Het werd in het najaar door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) al aangekondigd, maar vanaf maandag is het zover. Je kan dan op een speciale website terecht met al je vragen over restschulden.

Veronderstelling

De reden voor het starten van een dergelijke website is, omdat de NVB denkt dat veel Nederlanders in de veronderstelling zijn dat ze geen financiering van de banken krijgen in het geval van een restschuld. Minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok heeft de site inmiddels geopend. Op de website krijg je inzicht in de mogelijkheden die er zijn om je restschuld mee te financieren in een nieuwe hypotheek, mits je inkomen dat natuurlijk toe laat. Ook kan je een scan laten maken van je financiële situatie en extra vragen stellen.

Niet kunnen verhuizen

Voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), Ger Hukker stelde in oktober al dat achthonderdduizend huizenbezitters niet kunnen verhuizen wegens een potentiële restschuld. Ook is vorig jaar ruim een op de vijf woningen met verlies verkocht, meldde de NOS vorige week op basis van gegevens van het Kadaster. Bij 20 procent leed de eigenaar een verlies van meer dan 40.000 euro.

Een goede afweging maken

Het informatiepunt helpt je voortaan om een goede afweging te maken in de aankoop van een nieuw huis. Bovendien zijn de regels voor het meefinancieren met de aankoop van een nieuw huis, de NHG-garantie, onlangs door minister Blok versoepeld. Aan de beleving dat de banken geen gehoor geven als er bij het afsluiten van een hypotheek sprake is van een restschuld willen de banken en de minister op deze manier wat doen.

Wil je ook weten of je met je restschuld in aanraking komt voor een nieuwe hypotheek? Ga dan naar restschuldinfo.nl of kijk op de website van je eigen bank.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021