Excite

Herfstbaby’s zijn geboren sporters

Als je wilt dat je kind later succesvol wordt in een bepaalde sport, dan kun je maar het beste hopen dat het in de herfst geboren wordt. Australische onderzoekers zijn er namelijk achter gekomen dat de maand waarin je geboren bent van invloed is op je kansen om een professioneel sporter te worden en dat in dat geval de herfst de beste periode is.

Door de verjaardagen van Australische spelers uit de Football League te analyseren, kwam onderzoeker Dr. Adrian Barnett, van de Queensland University of Technology’s Institute of Health and Biomedicla Innovation, erachter dat de maand waarin je geboren wordt van grote invloed is op je latere carrière. Als je in de herfst geboren bent, dan is de kans dat je succesvol wordt in de sport een stuk groter dan wanneer je in een andere maand geboren bent.

Deels komt dit door je fysieke bouw ten opzichte van je medeleerlingen. Zo zijn de meeste herfstbaby’s meestal het grootst en het oudst van de hele klas, waardoor je op hen sowieso bijna een jaar voor hebt. Blijkbaar zet dit voordeel zich op een of andere manier voort, waardoor het van blijvende waarde wordt.

Deze conclusies konden niet alleen in Australië getrokken worden, maar corresponderen ook met de uitkomsten van een onderzoek in Groot-Brittanië. De kans dat het hier om een conclusie gaat die ook voor andere landen te trekken is, is dus groot.

Afbeelding: Flickr account e3000

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021