Excite

Hoe bereken je de hypotheek?

Het berekenen van de hypotheekrente moet goed gebeuren. Je zit immers vaak zo’n dertig jaar aan de hypotheek vast en je moet al die tijd wel de maandlasten kunnen betalen. Er zijn dan ook verschillende zaken die van belang zijn als je de hypotheek wilt berekenen.

Sowieso is het belangrijk dat je een inkomen hebt. Er wordt ook zeker gekeken naar het dienstverband wat je hebt. Bij een vast contract ben je verzekerd van een baan en inkomen en dit betekent dat je langer een goed inkomen hebt. Er wordt ook gekeken naar doorgroeimogelijkheden op het werk. Hoe hoger je bruto-loon is, hoe hoger je maandlasten kunnen zijn.

Behalve je eigen inkomen wordt er ook gekeken naar de inkomsten van je partner. Hoe hoger dit is, hoe hoger de totale hypotheek en de maandlasten dus kunnen zijn.

Ook wordt er gekeken naar kinderen. Zijn er plannen voor kinderen in de toekomst? Dit gaat extra geld kosten en daar moet je rekening mee houden. Ook als je al kinderen hebt die in de toekomst gaan studeren, moet je hier rekening mee houden. Een studie kost immers veel geld en het zou zonde zijn als de studie óf de maandlasten niet meer kunt betalen.

Vraag de hulp van een financieel adviseur als je wilt weten welke opties er allemaal voor je zijn. Vergelijk altijd verschillende hypotheekverstrekkers, zodat je precies weet welke hypotheek er bij je past.

Afbeelding: Flickr account uwe_schubert

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020