Excite

Hoe bereken je de maximale hypotheek?

Het kan handig zijn om te bekijken wat de maximale hypotheek is. Zo weet je namelijk welke huizen binnen je budget vallen. Dit maakt het veel makkelijker om te zoeken naar een geschikt huis.

Er zijn verschillende zaken die belangrijk zijn om de maximale hypotheek te berekenen. Er wordt ten eerste gekeken naar je inkomsten en of je een vast contract hebt. Wanneer je een eigen bedrijf hebt, wordt er gekeken naar de winst over tenminste drie jaar. Heb je een partner? Dan wordt er ook naar zijn of haar inkomsten gekeken.

Behalve de inkomsten, worden er meer zaken bekeken wanneer je een maximale hypotheek wilt berekenen. Zo bekijkt men wat je vaste lasten zijn en of je nog openstaande leningen hebt. Ook wordt er gekeken wat de waarde van je huidige woning is, indien je al in een koopwoning zit. In sommige gevallen kan het ook raadzaam zijn om te kijken naar toekomstige plannen: willen jullie kinderen? Dan moet hier wel rekening mee gehouden worden.

Een maximale hypotheek berekenen is gratis. Je kunt bij verschillende hypotheekverstrekkers een offerte aanvragen. Dit is een vrijblijvende offerte, dus je bent niets verplicht. Deze offerte kun je eventueel bij meerdere verstrekkers aanvragen, zodat je kunt kijken of er nog een verschil in zit.

Afbeelding: Flickr account sheldonpax

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020