Excite

Hoe kan ik op een leuke manier sparen?

Heb je regelmatig wensen waarvoor je moet sparen? Dan gaat het je misschien inmiddels wat makkelijker af. Of vraag je jezelf nog steeds af: 'Hoe kan ik sparen op een leuke manier?' Het is mogelijk, zeker met deze tips.

Geef jezelf potjes

Het antwoord op de vraag 'Hoe kan ik sparen' begint bij een goed budget. Dit budget is niet bedoeld om je van alles te ontzeggen, maar om heel duidelijk een bestemming te geven aan elke euro die binnenkomt. Maak een overzicht van de vaste lasten die je hebt. Maak ook een overzicht van variabele kosten. Omdat je invloed op deze kosten hebt, kun je de hoogte van deze posten enigszins aanpassen. Wil je bijvoorbeeld wat minder geld uitgeven aan boetes bij de bibliotheek en koop je liever wat vaker biologische groenten? Pas je budget daar dan op aan. Neem zeker ook een potje op voor leuke dingen en gebruik dat geld ook gerust om jezelf ergens mee te verwennen.

Spaar eerst, leef van de rest

Zodra je weet wat je uit 'moet' geven, weet je ook wat je kunt sparen. Zodra je salaris of uitkering binnenkomt, maak je dat spaarbedrag over naar je spaarrekening. Daar hoef je verder niet meer om te denken. Dankzij je goede verdeling kun je leven van de rest van het geld. Heb je aan het einde van de rit nog wat over? Dan kun je dat ook overmaken naar je spaarrekening.

Koop selectief

Dé manier om meer over te houden, is alleen te kopen wat je nodig hebt. Begin bij het bekijken van je uitgaven. Heb je verzekeringen die eigenlijk niet nodig zijn? Heb je abonnementen op bladen die je allang niet meer leest of ook in de bieb kunt halen? Dit soort dingen mis je vaak niet, maar als je ze opzegt, merk je wél dat je extra geld overhoudt. Stel jezelf bij alle nieuwe aankopen de vraag: 'Heb ik dit nodig?'. Je zult merken dat je hier rustiger van wordt: minder spullen staat ook gelijk aan minder zorgen en minder werk. Je doet jezelf er dus eigenlijk een plezier mee.

Ga voor de hoogste rente

Het is natuurlijk het leukst om je geld ook daadwerkelijk te zien groeien. Ga daarom voor de hoogste rente. MoneYou biedt wat dat betreft een aantrekkelijk totaalplaatje: de rente zit aan de hoge kant, je kunt alles via internet regelen, de rekening is gratis én je krijgt elk kwartaal rente bijgeschreven. Regelmatig inloggen vergroot de pret!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019