Excite

Hoe kom ik eigenlijk uit de schulden?

Hoe kom ik uit de schulden?

Het is een lastige vraag, want het is nooit leuk om schulden te hebben en het liefst ben je er zo snel mogelijk vanaf. Helaas kost het vooral veel tijd om werkelijk uit de schulden te komen, maar het is zeker niet onmogelijk. Hier vind je enkele tips om sneller uit je schulden te komen.

Bekijk je vaste lasten

Bekijk je vaste lasten. Kan er iets worden aangepast? Misschien heb je abonnementen lopen waar je eigenlijk niets mee doet. Denk aan een abonnement voor de sportschool, een loterij of tijdschrift. Als je dit soort dingen afzegt, kun je per maand al tientallen euro's besparen. Zo heb je dus meer ruimte om je schulden af te lossen.

Kijk naar andere uitgaven

Kijk eens echt kritisch naar je uitgaven. Is het werkelijk nodig om de tomatensoep van een duur merk te kopen of kan het ook goedkoper? En misschien geef je wel teveel geld uit aan boeken, kleding of make-up. Zorg dat je achterhaalt waar jouw geld naartoe gaat, zodat je kunt bepalen of het wel echt nodig is. Probeer geld te besparen en niet uit te geven aan dingen die je niet echt nodig hebt.

Houd een boekhouding bij

Kies ervoor om een boekhouding bij te houden. Daar heb je geen boekhoudprogramma voor nodig, je kunt het zelfs in een schrift schrijven. Geef duidelijk aan waar je geld heen gaat en wat er binnen komt. Dit geeft veel meer inzicht in je inkomsten en uitgaven. Wanneer je beter op de hoogte bent van je geld en waar het heen gaat, is het ook veel gemakkelijker om je probleem aan te pakken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020