Excite

Hoe kun je een hypotheek uitrekenen?

Huizen zijn duur en het is niet voor iedereen makkelijk om een huis te kunnen kopen. Als je toch een huis wilt kopen, is het raadzaam om een afspraak te maken bij een hypotheekadviseur. Diegene kan jou precies adviseren wat de maximale hypotheek is die je je kan veroorloven. Het is ook mogelijk om op internet alvast je hypotheek uit te rekenen.

Op de websites van de meeste banken en hypotheekverstrekkers staat er wel een rekenprogramma om je hypotheek te berekenen. Daarvoor heb je verschillende gegevens nodig, zoals natuurlijk je bruto jaarinkomen van jou en je partner. Ook de vaste lasten zoals bijvoorbeeld alimentatie en leningen worden gevraagd. Wanneer je dit allemaal hebt ingevoerd, kom je bij het bedrag dat je maximaal zou kunnen lenen bij de hypotheekverstrekker. Op websites kun je vaak ook meer informatie over hypotheken vinden.

Een afspraak met een hypotheekadviseur is het verstandigst als je een hypotheek wilt, om een huis te kopen. Je kunt ervoor kiezen om naar een onafhankelijke hypotheekadviseur te gaan. Hij kan je adviseren over de voor- en nadelen van verschillende hypotheekverstrekkers. Maar je kunt ook bij je eigen bank een afspraak maken met een hypotheekadviseur om een hypotheek uit te rekenen.

Als je zeker wilt weten dat je hypotheekadviseur alles met je besproken heeft, zodat je later niet tegen vervelende kleine lettertjes aanloopt, kun je op vergelijkingswebsite Independer een kwaliteitscheck van jouw hypotheekadviseur doen. Zo weet je zeker dat je adviseur niets vergeten is in het gesprek.

Afbeelding: Flickr, Woodley Wonderworks

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021