Excite

Hoe wordt de Bitcoin koers bepaald?

De Bitcoin is het eerste elektronische betaalmiddel dat op de markt is. Het is een vorm van geld, waarbij geen derde partij betrokken is bij een transactie. Een betaling van Bitcoins gaat dus rechtstreeks van de eigenaar naar de nieuwe eigenaar. Er zijn verhalen bekend van mensen die miljonair zijn geworden met beleggingen in Bitoins, maar hoe wordt de Bitcoin koers bepaald? En kan iedereen slapend rijk worden met handel in het digitale geld?

Iedere dag wordt een vast aantal Bitcoins de markt op gebracht. Dat gebeurt door zogenaamde ‘miners’. Net zoals je goud kunt opgraven om daarmee geld te verdienen, kun je de Bitcoin ook zelf vinden. Uiteraard gebeurt dat digitaal. Computers moeten daarvoor complexe puzzels oplossen. Wanneer dat is gelukt, verdient de eigenaar van de computer normaal gesproken 25 Bitcoins. Door deze gecontroleerde manier van delven, is de Bitcoin koers niet afhankelijk van politieke of andere inmenging.

Bitcoin mining

Om fraude met Bitcoins te voorkomen, worden alle transacties van het digitale geld gecontroleerd en gemonitord. Hiervoor zijn ook weer computers nodig. Wanneer je jouw computer ter beschikking stelt om deze controles uit te voeren, maak je kan om één van de puzzels op te lossen die je 25 Bitcoins opleveren. Hoe meer mensen hun computer aan laten staan, hoe minder kans je maakt om digitaal geld te verdienen.

Bitcoins kopen en verkopen

Op een gegeven moment zullen alle Bitcoins op zijn. Dan zijn alle puzzels opgelost die het systeem kan genereren. Naar verwachting is dan in 2040. Vanaf dat moment kun je alleen Bitcoins kopen op een reguliere valutamarkt, via tussenpersonen.

Tussenpersonen proberen ook nu Bitcoins aan te bieden voor mensen die zelf niet aan Bitcoin mining doen, maar wel gebruik willen maken van het digitale betaalmiddel. Bij deze aanbieders verschilt de Bitcoin koers nogal eens. Niet alleen de koers van Bitcoin naar euro, maar ook tussen euro’s, dollars en andere reguliere valuta kunnen verschillen zijn. Deze zijn echter niet dermate groot dat je miljonair wordt als Bitcoinhandelaar. De eerste Botcoinmiljonairs zijn mensen die voor het succes van de munt al geld investeerden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021