Excite

Hoeveel mag je lenen om schuld probleemloos te kunnen terug betalen?

Met een moeilijke financiële periode worden we allemaal al wel eens geconfronteerd. Om die te overbruggen, kunnen familie en/of vrienden bijspringen, of we kunnen een lening aangaan. Een lening aangaan doen je echter niet zomaar. Lenen kost immers geld.

Kunnen we wel een lening afsluiten?

Bij het afsluiten van een lening, is het belangrijk te weten of je in staat bent het geleende bedrag tijdig terug te betalen. Ben je daar niet zeker van, begin er dan niet. Niet tijdig terugbetalen betekent nog grotere problemen.

Hoeveel geld mag ik lenen?

Vraag is hoeveel je mag lenen. Daar is geen exact antwoord te op te geven; dat verschilt van persoon tot persoon. Hoeveel je mag lenen, hangt af van je maandelijks, vast inkomen voor onbepaalde tijd en je vaste uitgaven. Heb je wel financiële ruimte om een lening af te sluiten? Officiële kredietverleners zullen je alleen een lening toestaan, wanneer je aan de voorwaarden kan voldoen.

Sociale lening of lenen met onderpand

We kunnen uiteindelijk ook een sociale lening aanvragen bij een kredietbank of we kunnen met een private kredietverlener in zee gaan. Deze bieden je een lening aan in ruil voor een onderpand of een leengarantie. Dat kan een auto of een woning zijn. Dat dit een erg risicovolle lening is, mag duidelijk zijn.

Hoeveel kunnen we dan lenen?

Hoeveel mag je dan lenen? Op internet vinden we verschillende calculators om, in een aantal stappen, je maximum te lenen bedrag te berekenen. Dat bedrag hangt af van je inkomen, uitgaven, eventueel andere lopende rekeningen en een BKR-notering.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021