Excite

Krijg de hoogste rente voor banksparen

Een goed gevulde bankrekening hebben is prettig: het is goed als je weet dat je eventuele problemen op kunt vangen. Bovendien is het niet gek om ook naar je toekomst te kijken; je hebt misschien wel een pensioengat of wilt wat eerder stoppen met werken. Wat je dan kunt doen is de hoogste rente krijgen via banksparen.

Fiscaal aantrekkelijk

Naast de hoogste rente is banksparen ook aantrekkelijk omdat je kunt profiteren van fiscale voordelen. De opbrengst van je spaarrekening is namelijk onbelast als van deze speciale rekening gebruik maakt. Er is wel een kanttekening te plaatsen: je mag alleen profiteren van dit fiscale voordeel als je je saldo gebruikt voor:

  • het aflossen van de hypotheek
  • je pensioen
  • een uitvaart

Als je kiest voor sparen voor je pensioen, dan moet je wel belasting betalen over de uitkeringen. Voordeel daarbij is weer dat je tegen de tijd dat je aan je pensioen toe bent vaak in een lagere belastingschijf valt, waardoor je minder hoeft af te dragen. Zo schiet je er alsnog wat mee op.

Vergelijken van rentepercentages

Banksparen kan tegenwoordig bij steeds meer banken, waardoor je ook meer mogelijkheden hebt om rentepercentages te vergelijken. Via Fx.nl bijvoorbeeld. Vergeet niet om de voorwaarden van de bankrekeningen met elkaar te vergelijken. Die moeten allemaal voldoen aan de eisen die de Belastingdienst aan het banksparen stelt. Maar soms zijn er ook extra voorwaarden die een bank stelt, het is prettig om te weten wat die zijn. Eén voorwaarde zal overal gelijk zijn: je mag het geld op een bankspaarrekening niet altijd zomaar tussentijds opnemen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019