Excite

De hoogste rente op een deposito

Als je je geld vastzet voor langere tijd, dan doe je dat meestal via een deposito. Je geld staat dan op een aparte rekening, waar je meestal een hogere rente krijgt dan op een gewone spaarrekening. Voor het uitkiezen van een deposito is maar één vraag van belang: hoe krijg je de hoogste rente op een deposito?

Kies een internetbank

Een mooie manier om de hoogste rente op een deposito te krijgen, is door te kiezen voor een internetbank. Die banken hebben lagere kosten en geven daardoor vaak weer hogere rente. Als je kiest voor een internetbank, wil dat niet zeggen dat je een onbekende of onbetrouwbare bank moet kiezen. Integendeel. Kijk bijvoorbeeld eens bij Moneyou; die bank werkt alleen online, biedt hoge rentepercentages én maakt onderdeel uit van ABN AMRO. Een betrouwbare partner dus, met toch de voordelen van een internetbank.

Kies een gemiddelde looptijd

De hoogte van je rente hangt vaak ook af van de looptijd. Toch kun je voor de hoogste rente op een deposito beter voor een gemiddelde looptijd gaan. Tien of vijftien jaar niet bij je geld kunnen is erg lang. Je weet nooit wat er in die tussentijd gebeurt. Bovendien kan de rente dan veel hoger staan, waardoor het niet veel zin heeft je oude deposito te handhaven. Een gemiddelde duur van bijvoorbeeld twee tot vijf jaar is ook prima. Vaak krijg je dan al het hoogste rentepercentage, terwijl je in feite nog het meest flexibel bent. Onthoud trouwens ook dat de meeste deposito's op te heffen zijn voor bijvoorbeeld de aankoop van een huis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019