Excite

Kies de hoogste rente voor je spaargeld

Veel mensen houden zich niet zoveel bezig met het sparen van geld. Ze weten wel precies hoe ze veel kunnen verdienen, maar wat de hoogste rente voor hun spaargeld is, dat weten ze niet. Waarschijnlijk denken ze dat het niet zoveel uitmaakt; wat schelen die paar procenten nu? Best veel! In de praktijk tenminste. Als je €1000 spaargeld hebt - en dat is voor veel mensen niet eens een enorm bedrag - dan is het verschil per procent toch €10 per jaar. En als je dan bedenkt dat sommige banken wel twee tot drie procent meer bieden dan andere banken, dan zie je dat hier toch wel iets te winnen valt.

Noodzaak hoogste spaarrente

In sommige gevallen is het bijna noodzakelijk om de hoogste rente voor je spaargeld uit te zoeken. Bijvoorbeeld voor mensen die meer dan €20.785 hebben (of samen het dubbele). Zij moeten namelijk over hun spaargeld vermogensrendementsheffing betalen. Dit is een belasting over het fictieve rendement op hun spaargeld. Dit fictieve rendement is vastgesteld op 4% en daarvan moet 30% afgedragen worden. Kortom: 1,2%. Nu lijkt dat misschien niet zoveel, maar welke bank geeft tegenwoordig nog 4% rente? Veel banken blijven steken op 2% en dan is 1,2% ineens wel een heel groot bedrag!

Overstappen

Het overstappen naar een rekening met de hoogste rente voor je spaargeld is echt niet moeilijk. In veel gevallen is overstappen zelfs niet nodig, maar kun je gewoon een extra rekening openen. Sluit je andere rekening niet (als deze tenminste gratis is), dan kun je je geld verschuiven op het moment dat de rente daar hoger wordt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021