Excite

Houd je inboedelverzekering up to date

Bijna iedereen heeft wel een inboedelverzekering. Dat is namelijk de verzekering die schade bij brand, storm of wateroverlast vergoedt. De verzekering keert echter alleen uit als je de juiste verzekering hebt én deze up to date is. Want als jij nog voor de inboedel uit je studententijdperk betaalt, terwijl je huis inmiddels vol staat met designer meubels, dan kun je die vergoeding wel vergeten!

Je inboedelverzekering up to date houden is dus niet alleen een aanrader, maar veel meer een noodzaak. Op zich hoeft dit niet moeilijk te zijn. Tegenwoordig bieden veel verzekeraars een handige lijst aan, waarmee gekeken kan worden wat je allemaal in huis hebt. Door een aantal vragen te beantwoorden kunnen er grove schattingen gemaakt worden over de waarde van spullen die je in je huis hebt. Je kunt zelf aan de hand van een rondje door je huis wel inschatten of dit ook daadwerkelijk een beetje overeen komt met de werkelijkheid.

Als je je verzekering eenmaal hebt afgesloten, is het zaak elk jaar weer opnieuw te kijken of je nog goed verzekerd bent. Onderverzekering komt namelijk vaker voor dan je denkt en het is zonde als je hier pas achter komt op het moment dat het te laat is. Andersom geldt natuurlijk ook dat je betaalt voor wat je verzekert. Verkoop je die kostbare collectie games? Dan kan je inboedelverzekering misschien wel een stukje omlaag en bespaar je jezelf elke maand weer een tientje!

Afbeelding: Flickr account TerryJohnston

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020