Excite

Huis kopen in het buitenland

Een huis kopen in het buitenland? Bedenk dan eerst goed in welk land je een huis wilt. Vrijwel ieder land is mogelijk, al hebben alle landen zo hun eigen voor- en nadelen. Het belangrijkste is dat je gaat uitzoeken welke regels er in een land gelden. Heb je een visum nodig en mag je als buitenlander wel een huis kopen in bepaalde streken? Hoe zit het met extra kosten wanneer je een woning koopt en waar moet je rekening mee houden?

Bekijk ook goed hoe het koopproces gaat. In sommige landen is er geen notaris, maar een advocaat en er zijn ook landen waar de makelaar aan de kant van de verkopende partij staat. Het is dus handig om te weten wat je ongeveer kunt verwachten, omdat je anders wellicht een grote fout maakt tijdens het kopen van je huis.

Wanneer je de taal niet machtig bent, doe je er goed aan om een tolk of financieel adviseur die gespecialiseerd is in het land mee te brengen. Maak sowieso nooit overhaaste beslissingen, maar overdenk altijd alles. Een fout is zo gemaakt, zeker wanneer je niet bekend bent met de wetgeving in het land.

Succes met het kopen van een huis in het buitenland! Het is een geheel nieuw avontuur en daardoor natuurlijk alleen maar een leuke uitdaging.

Afbeelding: Flickr account stevecadman

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020