Excite

‘Hybride’ wolf als huisdier

Katten of honden als huisdier? Dat is toch hopeloos uit de tijd! Het huisdier van nu is een hybride wolf! Deze kruising tussen de hond en de Europese en Noord-Amerikaanse wolven worden steeds vaker in huis genomen en dat is niet altijd even verstandig.

Volgens experts blijven dit namelijk roofdieren die een gevaar kunnen vormen voor de mensen waar ze bij wonen. Kinderen zouden ze zelfs als prooi kunnen zien. In de Verenigde Staten hebben deze hybride wolven al verschillende malen kinderen aangevallen, met dodelijke gevolgen. Dit heeft geleid tot een verbod op hybride wolven. Alleen dieren die al vijf generaties verwijderd zijn van de wolf mogen als huisdier gehouden worden.

In het Verenigd Koninkrijk neemt het aantal hybride wolven in huishoudens juist toe. Hier zijn ze namelijk nog wel legaal. Mits het dier drie generaties van de echte wolf verwijderd is, kunnen ze als huisdier gehouden worden, zonder vergunning. Voor een hybride pup betaal je ongeveer 5000 pond en qua uiterlijk lijkt het dier precies op een wolf. Zelfs het gehuil is niet van dat van een wilde wolf te onderscheiden.

Ondanks – of juist dankzij – het feit dat de dieren sterk verschillen van gewone honden, blijven veel mensen ze in huis halen. Hybride wolven zijn namelijk erg intelligent, hebben een groot sociaal bewustzijn en zijn erg bijzonder. Ze mogen dan misschien een beetje anders zijn dan honden, dat is ook juist wat ze speciaal en interessant maakt!

Afbeelding: Flickr account Katie@!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021