Excite

Zo kun je slim hypothecaire leningen vergelijken

Bijna elke Nederlander krijgt er vroeg of laat wel eens mee te maken: het afsluiten van een hypotheek. Je kunt hierin vol vertrouwen op de mooie blauwe ogen van je adviseur, maar het heeft ook nog nooit iemand kwaad gedaan om dat niet te doen en om je eigen koers te varen en vooraf hypothecaire leningen te vergelijken. Je sluit ze namelijk af voor de lange termijn en het is zonde als je uiteindelijk voor een verkeerde keuze gaat. Zo'n verkeerde keuze kan je namelijk erg duur komen te staan.

Vergelijken: hoe doe je dat?

Je kunt hypothecaire leningen vergelijken door verschillende adviseurs te vragen. Houd er echter rekening mee dat er niet heel veel onafhankelijke hypotheekadviseurs zijn. Als je een onafhankelijk advies wilt, dan moet je er vanuit gaan dat je ervoor moet betalen. Nu kan dat het geld meer dan waar zijn, dus daarover hoef je je geen zorgen te maken. Gratis adviseurs die claimen onafhankelijk te zijn krijgen vaak alsnog een provisie die per aanbieder kan verschillen. Het kan voor hen dus aantrekkelijker zijn om een bepaalde aanbieder te adviseren. Als je gebruik maakt van een écht onafhankelijke adviseur, heb je dat probleem niet.

Gebruik internet

Een andere manier om goed hypotheken met elkaar te vergelijken is internet. Via Independer.nl kun je veel hypotheken naast elkaar zetten. Je kunt ze onder meer vergelijken op looptijd en rente. Wordt er een actierente geboden? Lees dan altijd ook de kleine lettertjes. Vaak geldt zo'n actierente alleen tijdelijk en daarna moet je meer dan de hoofdprijs betalen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021