Excite

Handig: online de hypotheek voor je tweede huis berekenen

Nu de huizenmarkt wat stil ligt hoor je er niet veel over, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebeurt: mensen die een tweede huis kopen. Je kunt een tweede huis om allerlei redenen kopen. Als vakantiehuis, maar ook als investering. In de meeste gevallen kan zo'n tweede huis niet volledig uit eigen middelen betaald worden en is het dus zaak om een hypotheek af te sluiten. Maar hoeveel kun je lenen? En kun je online de hypotheek voor je tweede huis berekenen?

Berekenen van je hypotheek

Om te beginnen met dat laatste, kun je online de hypotheek voor je tweede huis berekenen: ja, dat kan. Maar er zitten wel een aantal haken en ogen aan. Als je je salarisgegevens (en eventueel die van je partner) bij de hand hebt én weet wat je huidige bruto hypotheeklasten zijn, kun je via de calculator op 2ehypotheek.nl berekenen hoeveel je kunt lenen voor een tweede hypotheek. Ben je alleenstaand, verdien je bijvoorbeeld netto 2.500 euro en zijn je huidige bruto hypotheeklasten 800 euro, dan kun je ongeveer 50.000 euro lenen voor je tweede huis.

Hoeveel krijg je ècht?

Hoewel de berekening van 2ehypotheek.nl een redelijk waarheidsgetrouw beeld geeft, is het natuurlijk uiteindelijk aan de geldverstrekker om te bekijken hoeveel je echt mag lenen. Dat hangt van verschillende factoren af. Hoeveel spaargeld heb je? Hoeveel wil je erin steken? Wat is het plan met de woning? Heb je overwaarde in je huidige huis? Hoe oud ben je? Al deze zaken spelen mee en zijn moeilijk meetbaar. Vraag daarom meerdere offertes op en probeer zo de beste deal te onderhandelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020