Excite

Hypotheek afsluiten of oversluiten? Wat is de hypotheekrente verwachting?

Een hypotheek afsluiten of oversluiten doe je niet zomaar. Veel mensen schakelen de hulp in van een hypotheekverstrekker of tussenpersoon. Maar het kan helemaal gaan kwaad om ook zelf informatie op te zoeken. Een belangrijk onderdeel is de hypotheekrente. Met een lage hypotheekrente zijn je maandlasten een stuk lager.

Rentevaste periode van je hypotheek

Wanneer je een hypotheek wilt afsluiten, dan kun je kiezen voor een variabele rente of voor een rentevaste periode. Een hypotheek met een rentevaste periode kun je afsluiten voor minimaal één en maximaal dertig jaar. Je kunt zeggen des te langer de rentevaste periode, des te hoger zal de rente zijn. Maar met een korte rentevaste periode loop je het risico dat de rente in die periode erg gaat stijgen, zodat je na die periode een hoger rentepercentage moet betalen.

Hypotheek: rente verwachting

Wanneer je twijfelt tussen een variabele rente, een korte rentevaste periode of een lange rentevaste periode, dan kan het helpen om uit te zoeken wat de verwachting voor de toekomst is. Een goede site met een rentebarometer waarop verschillende experts hun mening geven is bijvoorbeeld Hypotheker.nl. Behalve een rentebarometer kun je allerlei informatie over hypotheken en alles wat erbij komt kijken vinden. Ook op Verwachtinghypotheekrente.nl kun je aflezen wat de verwachting voor de komende tijd is. Deze informatie wordt regelmatig vernieuwd.

Wil je een hypotheek afsluiten met een variabele rente of een korte rentevaste periode? Dan is de verwachting dat de hypotheekrente de komende tijd gelijk zal blijven of licht zal dalen. Bij een langere rentevaste periode is de verwachting dat de rente de komende tijd gelijk blijft. Dit is dus een prima tijd om een hypotheek af te sluiten, maar je hoeft er ook zeker geen haast achter te zetten!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021