Excite

Online een hypotheekberekening maken

Een hypotheek is voor veel mensen heel belangrijk. Des te hoger de hypotheek is, des te groter, luxer of beter gepositioneerd huis je kunt kopen. Maar een hoge hypotheek betekent natuurlijk ook hogere vaste lasten; je krijgt het geld om zo'n huis te kopen vanzelfsprekend niet cadeau. Om erachter te komen wat voor hypotheek bij een bepaald huis hoort, kun je een hypotheekberekening maken. Dat kan al heel eenvoudig online, zodat je een indicatie krijgt.

Let op: geen garanties

Als je een online hypotheekberekening gaat maken, houd er dan rekening mee dat het altijd indicaties zijn. Uiteindelijk zegt de bank wat je wel en niet mag lenen. Het is meer om een indruk te krijgen van de kosten die bij een hypotheek komen kijken. Via Qasa.nl kun je eenvoudig een berekening maken aan de hand van de koopprijs, het soort hypotheek en je jaarinkomen. Als je bijvoorbeeld een huis wilt kopen van €150.000 en je verdient jaarlijks bruto €30.000, dan ben je bruto per maand, op basis van een Spaarhypotheek, ongeveer €900 per maand kwijt. Netto vertaalt zich dat naar zo'n €650. Het verschil zit 'm in de hypotheekrenteaftrek waar je als woningbezitter recht op hebt.

Nationale Hypotheek Garantie

Je kunt de som die hier gemaakt wordt niet zomaar doortrekken. Tot bedragen van ongeveer €250.000 kun je namelijk gaan voor een wat lager rentepercentage, omdat je hypotheek dan valt onder de Nationale Hypotheek Garantie. Dat levert een bank minder risico op, waardoor de kosten lager zijn. Voor hogere hypotheken geldt vaak een wat hoger rentepercentage.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019