Excite

Hypotheekrente bij je hypotheek

De hypotheekrente is de rente over je hypotheek. De hoogte van een hypotheekrente is per aanbieder verschillend en afhankelijk van meerdere factoren. Zo is de heersende rente van belang, maar ook de zekerheid die de hypotheekafnemer heeft. De rente kan ook verschillen, afhankelijk van het ontroerend goed. Meestal zijn huizen goedkoper als de rente hoog is en andersom idem.

Om een lagere hypotheekrente te kunnen krijgen, moet je zekerheid kunnen bieden in het aflossen van de hypotheek. Het is dus sowieso belangrijk dat je een vaste baan hebt met een goed inkomen en dat je zekerheid hebt deze baan voorlopig nog te houden.

Het is mogelijk om korting te krijgen op een hypotheek, bijvoorbeeld als je hypotheekvoorwaarden laat schrappen. Denk bijvoorbeeld aan de dalrente en het boetevrij aflossen. Ook kun je korting krijgen als je bij dezelfde geldverstrekker andere diensten neemt, zoals bijvoorbeeld een inboedelverzekering.

Vergelijk de verschillende aanbieders van hypotheken goed. Er kan flink verschil zitten in de hypotheekrente en hier kun je dus uiteindelijk erg veel op besparen. Er zijn tevens diverse sites waarop je de aanbieders goed kunt vergelijken. Je ziet dan in één oogopslag hoe het zit met de voorwaarden en de prijs van de hypotheekrente.

Afbeelding: Flickr account aguerra

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021