Excite

Wat is de hypotheekrente op dit moment?

De hoogte van de hypotheekrente is belangrijk als je een hypotheek wilt afsluiten of wanneer je je huidige hypotheek wilt oversluiten. Een lage hypotheekrente is gunstig omdat je dan minder per maand hoeft te betalen. Een paar tienden van een procent kan al een groot verschil maken!

Hypotheekrente op dit moment

De hoogte van de hypotheekrente hangt van een aantal factoren af. Zo is de hypotheekrente niet bij iedere bank of aanbieder hetzelfde. Ook de hoogte van de hypotheek speelt een rol. Moet de volledige aankoopsom gefinancierd worden of leg je zelf een gedeelte bij? Verder moet je beslissen of je kiest voor een variabele hypotheekrente of dat je de rente voor een bepaalde periode vastzet.

Een hypotheek met een variabele rente is op dit moment het laagst. Bij de goedkoopste aanbieder betaal je 3,50 procent rente, terwijl je bij de duurste bank 4,35 procent rente betaalt.

Zet je de hypotheekrente liever een jaar vast? Afhankelijk van waar je de hypotheek afsluit betaal je tussen de 3,80 en 4,75 procent rente.

Bij vijf jaar gaan de rentepercentages al een stuk omhoog. Zo betaal je tussen de 4,55 en 5,70 procent aan hypotheekrente! Bij tien jaar is dit tussen de 5,20 en 6,25 procent!

Online hypotheekrente vergelijken

Je kunt online heel gemakkelijk de hypotheekrente van dit moment vergelijken van verschillende banken. Goede sites hiervoor zijn bijvoorbeeld Hypotheekrente.nl en Independer.nl. Een lage hypotheekrente is misschien aantrekkelijk, maar je moet ook een goed gevoel hebben bij een bank. Een variabele hypotheekrente is het laagst, maar je weet nooit wat de toekomst doet. Als de rente gaat stijgen, ben je opeens duurder uit! De meeste mensen vinden het een fijner idee om te weten waar ze de komende jaren aan toe zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021