Excite

Wat is de hypotheekrente op dit moment?

Het is lastig om de hypotheekrente van dit moment te bepalen. De hoogte van de hypotheekrente is namelijk van een aantal factoren afhankelijk.

Rentevaste periode

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een variabele hypotheekrente, maar het is ook mogelijk om de rente voor een bepaalde periode vast te zetten. De hypotheekrente is op dit moment het laagst bij een variabele rente. Het nadeel van een variabele rente is dat hij in de toekomst kan stijgen, waardoor je duurder uit bent. Ook kunnen je maandlasten iedere maand veranderen. Hoe langer je de hypotheekrente vastzet, des te hoger wordt de rente. Een goede site om de actuele rentestanden te bekijken is Hypotheekrente.nl.

Hypotheek met NHG

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een hypotheek met NHG. NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Wanneer je gedwongen je huis moet verkopen, zal de NHG de restschuld overnemen. Hypotheekverstrekkers raden zoveel mogelijk een hypotheek aan met NHG. Omdat zij op die manier meer zekerheid hebben hun geld terug te krijgen, krijg je korting op de hypotheekrente. Deze korting kan oplopen tot 0,6 procent! Op site van NHG.nl staat alle informatie over de voorwaarden en normen.

Advies bij de bank

De hypotheekrente van dit moment geldt over het algemeen voor starters. Kun je je oude huis met veel winst verkopen of heb je veel eigen geld, dan willen hypotheekverstrekkers nog wel eens een lagere hypotheekrente aanbieden. Ze lopen tenslotte minder risico dat jij je hypotheek niet meer kunt betalen. De hypotheekrente is belangrijk als je zo goedkoop mogelijk wilt uit zijn, maar het is ook belangrijk dat je deze afsluit bij een bank waar jij je goed bij voelt!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020