Excite

Iedereen krijgt uitstel van fiscus

  • © Getty Images
Iedereen die volgend jaar geld moet betalen aan de Belastingdienst vanwege de inkomstenbelasting, krijgt vier maanden langer de tijd om dit te doen. Eerder was al aangekondigd dat deze maatregel van toepassing zou zijn op mensen die een naheffing hadden gehad, maar nu zou hij dus voor iedereen gelden. Dat heeft staatssecretaris Eric Wiebes gemeld in een brief aan de Tweede Kamer.

Naar schatting zullen ongeveer 5,5 miljoen mensen hierdoor uitstel van betaling krijgen. Op die manier hoopt Wiebes te voorkomen dat mensen te maken krijgen met betalingsproblemen. De naheffing die mensen mogelijk ontvangen kan verschillen van een paar tientjes tot zelfs 700 euro. Gemiddeld zou het gaan om zo'n 150 euro.

De uitstel wordt bovenop de normale betaaltermijn van 6 weken gerekend. In totaal hebben mensen dus zo'n 5,5 maand de tijd om het bedrag te betalen. In die periode hoeft ook geen extra rente betaald te worden voor de invordering. De 'gewone' belastingrente kan in sommige gevallen wel van toepassing zijn.

Het CDA was het hier niet mee eens en protesteerde hier al stevig tegen, maar volgens Wiebes was daar verder niets aan te doen. De belastingrente is alleen van toepassing als de aanslag een dagtekening heeft van na 30 juni en is van toepassing over de periode waarin het geld nog niet betaald is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021