Excite

Ik heb schulden, wat moet ik nu doen?

Ik heb schulden, wat moet ik doen?

Heb jij jezelf deze vraag wel eens gesteld? Dan ben je niet de enige. Veel mensen hebben te maken met schulden en weten niet meer hoe ze uit de problemen moeten komen. Vaak stapelen de schulden zich alleen maar op en wordt alles alsmaar erger.

Blijf kalm

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar wanneer je niet kalm blijft, is het alleen maar moeilijker om een oplossing te vinden. Probeer logisch na te denken en houd je hoofd boven water. Probeer dus zelf te bedenken wat je kunt doen om uit de schulden te komen. Kun je regelingen treffen? Zijn er kostenposten waar je misschien op kunt besparen? Kun je hulp krijgen uit je omgeving? Is een kleinere woning een optie? Kun je het ook zonder auto? Bekijk alle opties en wees vooral eerlijk naar jezelf.

Ontdek waar het probleem zit

Vaak kan het al erg veel schelen als je weet waar het probleem ongeveer zit. Heb je een gat in je hand? Ben je net je baan kwijt geraakt? Geef je meer uit dan dat je hebt? Pas wanneer je weet waar het probleem zit, is het gemakkelijker uit te zoeken hoe je het kunt oplossen. Wees dus eerlijk naar jezelf toe en ontdek wat er aan de hand is.

Schuldhulp

Een laatste redmiddel is de schuldhulp. Mensen willen hier liever niet heen, maar het is wel een goede manier om uit de schulden te komen. De mensen bij schuldhulp weten hoe ze dingen kunnen regelen en voorkomen dat je nog verder in de problemen terecht komt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019