Excite

In 2014 kwart meer vrouwelijke miljardairs

Het aantal vrouwelijke miljardairs lijkt ieder jaar toe te nemen. In 2014 zijn er maar liefst een kwart meer vrouwen miljardair dan in 2013. Het gaat nu om 172 vrouwen, van de in totaal 1642 miljardairs ter wereld. Dat is ruim 10 procent. Zo meldt het zakentijdschrift Forbes in hun jaarlijkse lijst van ’s werelds rijksten.

Nieuwkomers

In 2014 zijn er in totaal 268 nieuwkomers op de miljardairslijst, waarvan er 42 vrouw zijn. Bekende namen zijn Sandra Ortega (6,1 miljard), dochter van de oprichter van Zara; en Denise Coates, oprichter van de goksite Bet365 en daarmee de meest succesvolle miljardair van Engeland die haar eigen weg naar de top heeft bereikt.

Self-made miljardairs

In de meeste gevallen hebben de vrouwelijke miljardairs hun fortuin kunnen erven. Vrouwelijke self-made miljardairs zijn er maar weinig: in totaal gaat het maar om 32 vrouwen en dat is slechts 1,9 procent van het totaal aantal miljardairs. Onder hen zijn bijvoorbeeld Oprah Winfrey, Meg Whitman voormalig CEO van eBay, Facebook’s Sheryl Sandberg en de ontwikkelaar van corrigerend ondergoed Spanx Sara Blakely.

Rijkste vrouw ter wereld

De rijkste vrouw van Amerika en de rijkste vrouw ter wereld is Christy Walton met een vermogen van 36,7 miljard dollar. Walton trouwde met de inmiddels overleden John Walton, wiens vader de supermarktketen Wal-Mart oprichtte. Christy Walton haar vermogen zit dan ook voor een heel groot deel in de aandelen in Wal-Mart die ze kon erven.

Liliane Bettencourt (foto) is de rijkste vrouw van Europa. De Française nam in maart vorig jaar aandelen l’Oreal over van Bernard Arnault, waarmee ze nu de belangrijkste aandeelhouder is van het bedrijf. Ook verkocht ze haar eigen eiland in de Seychellen. Dat leverde haar nog eens bijna een half miljard extra op, op haar totale vermogen van 34,5 miljard dollar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021