Excite

In mum van tijd een autoverzekering berekenen

Een autoverzekering is een ruime term voor allerlei verzekeringen die tot doel hebben de schade aan, of veroorzaakt door de eigen auto, te verzekeren. Een autoverzekering in is Nederland verplicht, overigens in alle landen die lid zijn van de Europese Unie. Deze verplichting wordt in Nederland en België geregeld in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM).

Grofweg bestaat een autoverzekering verder uit drie dekkingen. Naast de verplichte aansprakelijkheidsdekking sluiten veel mensen ook een beperkt of volledig cascodekking af. Tot slot kunnen deze dekkingen weer worden uitgebreid met aanvullende verzekeringen, zoals een inzittenden- of rechtsbijstanddekking.

Op zoek naar een autoverzekering of veranderen van autoverzekering? Je kunt bij ontzettend veel verschillende aanbieders een autoverzekering afsluiten. Belangrijk is dat je voor jezelf bepaalt waar je precies voor verzekerd wilt worden, vervolgens kies je een verzekering die betrouwbaar en niet al te duur is. Bij de meeste aanbieders bieden een autoverzekeringspakket aan, waarin meerdere dekkingen zijn opgenomen. Alles in één pakket afsluiten bij één aanbieder is overzichtelijker, voorkomt overlap en is vaak ook goedkoper.

Autoverzekeringen met elkaar vergelijken en autoverzekeringen berekenen kan op verschillende websites, zoals bij independer.nl of autoverzekering.com. Op deze websites staan simpele programmaatjes die aan de hand van een paar gegevens, die je zelf invult, een autoverzekering berekenen.

Bevalt het resultaat? Op negen van de tien websites kun je vervolgens direct de verzekering afsluiten. Maar je doet er goed aan verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, voor je er een afsluit. Je wilt namelijk niet meer betalen dan nodig is.

Afbeelding: Flickr, gebruiker John

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021