Excite

Beveilig je huis met een inboedelverzekering

Wanneer je je spullen veilig wil stellen bij brand of inbraak, is het handig om een inboedelverzekering af te sluiten. Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat je spullen vergoed worden bij eventuele schade. Soms wordt de nieuwwaarde vergoed, soms de dagwaarde. Dit is afhankelijk van het verzekeringspakket dat je kiest.

Verzeker je eigendom

Inbraak, brand of waterschade aan je huis. Het zijn maar een paar van de vele gebeurtenissen die je heel makkelijk kunnen overkomen. Wanneer het pand onder je in brand vliegt en het vuur doorslaat naar jouw woning. Of wanneer de rivier overstroomt en jouw kelder onderloopt. Natuurlijk is er veel afhankelijk van de locatie waarop jouw huis zich bevindt, maar je kan beter het zekere voor het onzekere nemen en je eigendommen verzekeren met een inboedelverzekering.

Verschillende soorten verzekeringen

Er bestaan verschillende soorten inboedelverzekeringen waaruit je kan kiezen. Zo kun je ervoor kiezen om je spullen tien jaar lang nog tegen de nieuwwaarde te laten vergoeden, of je kan kiezen voor een kortere periode. Dit is terug te zien in de prijs van je premie.

Leg je inboedel vast

Wanneer je een verzekering gaat afsluiten, zorg dan dat je foto's maakt van al je meubels. Bij eventuele schade kun je dan precies laten zien hoe het er voor die tijd uit zag en hoe het er na beschadiging uitziet. Bij aanschaf van dure meubels, zorg dan dat je de aankoopbonnen bewaart, zodat je deze rechtstreeks bij de verzekering kan declareren. Ben je in het bezit van bijzondere antieken voorwerpen, maak hier een aparte lijst van.

Taxatie

Mocht je gehele inboedel een hoge waarde kennen omdat je in een groot huis woont en veel spullen bezit of omdat je een groot kunstliefhebber bent en een grote verzameling kostbare schilderijen in je bezit hebt, laat je inboedel dan op haar gehele waarde taxeren. Deze waarde kun je als verzekerd bedrag laten registreren bij je inboedelverzekering en je kan je premie erop laten aanpassen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019