Excite

Inboedelverzekering: verzeker je spullen

Een inboedelverzekering dekt schade door inbraak, vandalisme, rook, bliksem en andere zaken die schade kunnen opleveren. Het is dus erg belangrijk om een inboedelverzekering te hebben. Je moet er ook voor zorgen dat je inboedelverzekering wel genoeg dekt. Soms sluit je een verzekering af en koop je later veel meer spullen. Deze moeten natuurlijk ook meeverzekerd worden.

Wanneer je speciale, dure spullen hebt, wil je deze waarschijnlijk apart verzekeren. Ook kun je de inboedelverzekering uitbreiden met een uitgebreidere verzekering of met all risk verzekering.

Om de waarde van je inboedel te bepalen moet je een soort vragenlijst invullen. De verzekeringsmaatschappij kan dan makkelijker inschatten hoe hoog de premie van de verzekering moet zijn. De premie ligt doorgaans tussen de 1 en 2 euro per 1.000 euro kapitaal verzekerd. Dit is afhankelijk van je inboedel, maar ook waar je woont. Sommige regio’s staan er bijvoorbeeld om bekend dat er veel gestolen wordt.

Wanneer je een inboedelverzekering wilt afsluiten is het aan te raden om de verschillende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Bekijk wat de kosten zijn en wat de verzekeraars te bieden hebben. Bekijk ook altijd wat de voorwaarden zijn, want deze kunnen per maatschappij verschillen. Je kunt eventueel ook contact opnemen met een financieel adviseur. Hij kan je helpen met het vinden van een geschikte inboedelverzekering.

Afbeelding: Flickr account free-stock

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020