Excite

De ING bank en de mogelijkheden om te sparen

Vele banken, vele rentes

Banken concurreren onderling op basis van rente dus het loont om je ogen open te houden om te zien waar je de beste voorwaarden krijgt. Echter, de meeste rekeningen werken met een systeem van variabele rente. Dit houdt in dat de rente op elk moment kan worden gewijzigd door de bank. Een lange termijn visie is dus aan te raden in plaats van te hoppen van bank naar bank omwille van de hoogst geboden spaarrekening.

ING spaarrekeningen

Bij ing bank is sparen eenvoudig. Hieronder geven we een overzicht van een paar van hun spaarrekeningen. Wat je exact zoekt in een spaarrekening is belangrijk bij het maken van een keuze.

Bonusrenterekening

De bonusrenterekening heeft een variabele rente die kan oplopen tot 2,50%. Hoe meer je spaart, hoe hoger de basisrente wordt. Dit kan tot oplopen tot 1,75%. Deze rekening is vooral interessant als je spaargeld een jaar blijft staan en/of groeit. Je kan van deze rekening tussentijds geld opnemen zonder kosten. Verder is er ook geen minimumsaldo.

De bonusrenterekening kun je direct aanvragen wanneer je een betaalrekening hebt bij ING. Wanneer je dit niet hebt, kan de rekening telefonisch aangevraagd.

Internetsparen

Bij de rekening internetsparen is de rente variabel aan momenteel 1,50%. Hierbij krijg je niet meer rente als je meer spaart. Een minimale inleg is voorts niet nodig. Ook bij deze rekening mag het bedrag vrij worden opgenomen. Wanneer je bovendien een betaalrekening hebt, komt het bedrag meteen op je rekening. De rekening is te beheren via Mijn ING en verschijnt meteen na aanvraag online. Deze rekening kun je niet telefonisch aanvragen.

Groeirekening

Voor de kleinsten kan ook gespaard worden door de grootouders of de ouders. Een goed idee voor de studie of het eerste koophuis in de toekomst.

De rente is hier variabel en kan oplopen tot 2,10%. Op de 5e, 10e en 18e verjaardag van het kind, komt er een bonusrente bij van 20%. De ouder(s) of de voogd beheren in dit geval de groeirekening. Aanvragen kan via het formulier op de website van ING. Bij het invullen, moet je paar dingen bij de hand hebben: Het burgerservicenummer van het kind, en het nummer van de betaalrekening van de ouders/voogd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021