Excite

Lekker sparen met ING rentetarieven

Je wilt natuurlijk dat je spaargeld zo goed mogelijk rendeert. Daarvoor vergelijk je rentetarieven. Ook de ING rentetarieven. De ING rentetarieven zijn over het algemeen aantrekkelijk te noemen, afhankelijk van de spaarvorm die je kiest. Bovendien valt het spaarsaldo dat bij de ING staat natuurlijk gewoon onder het depositogarantiestelsel, dat is ook wel een veilig idee.

Vaste en variabele rente

Bij de ING rentetarieven zie je dat onderscheid wordt gemaakt tussen vaste en variabele rente. In de meeste gevallen is spaarrente variabel en hangt deze af van het type spaarrekening dat je kiest. Voor een deposito kun je echter weer een vaste rente krijgen, omdat je dan ook je geld voor een bepaalde tijd vast moet zetten. Als je dat niet wilt, dan kun je het beste gaan voor een variabele rente. Meestal beweegt die aardig met de markt mee en is het dus niet zo dat je al vrij snel bijna geen rente meer krijgt.

Speciale acties

Als je aan de hand van de ING rentetarieven besluit een rekening te openen en daarop je spaargeld te plaatsen, doe dit dan het liefst tijdens een actieperiode. De ING heeft vaak acties, waar je bijvoorbeeld gedurende drie maanden een extra hoge rente krijgt of waarbij je bij het storten van een bepaald bedrag beloond wordt met een tas, zonnebril of zelfs mobiele telefoon. Zeker nu de rentes over het algemeen niet erg hoog liggen, is het niet gek om op die manier te proberen nog iets extra's uit je spaargeld te halen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021