Excite

Via een intermediair lenen: kost geld maar bespaart moeite

Hebben we om de een of andere reden een lening nodig, dan stellen wij onze hoop meestal op banken, kredietverstrekkers of privépersonen. Er is echter nog een andere vorm van geld lenen, namelijk intermediair lenen. Intermediairs zijn eveneens actief op de markt van het lenen. In tegenstelling tot de klassieke kredietverleners, verstrekken deze intermediairs niet zelf de kredieten aan de aanvragers.

Bemiddelen tussen aanvrager en kredietverstrekker

Wat is dan precies het aandeel van zo een intermediair in het toekennen van een lening? Het werk van een intermediair of tussenpersoon is niets anders dan bemiddelen tussen zij die een krediet aanvragen en de kredietverstrekker. Intermediairs wedden meestal op meerdere paarden en onderhandelen dus met verschillende aanbieders van kredieten.

Kredietverleners en formules beter vergelijken

Dat biedt de consument enkele belangrijke voordelen. Op deze manier kun je tijdens je zoektocht naar een geschikte lening zowel kredietverstrekkers als hun mogelijkheden en formules beter vergelijken. Een intermediair of tussenpersoon kent de leningmarkt als zijn broekzak en is dus uitstekend geplaatst om je deskundig te kunnen adviseren.

Niet iedereen werkt met intermediairs

Het zoeken naar een lening via intermediairs spaart je veel werk uit, omdat je niet zelf hoeft te onderhandelen. Toch moet je zeker rekening houden met het gegeven dat lang niet alle kredietverstrekkers met deze intermediairs of tussenpersonen werken. Controleer dan ook of jouw intermediair met die kredietaanbieders werkt die voor jouw het meest interessant zijn.

Intermediair lenen kost geld

Een intermediair doet zijn bemiddelingswerk uiteraard niet voor niets. Hij vraagt daarvoor een vergoeding. Hoe groot zijn provisie uiteindelijk is, vraag je hem bij voorkeur voor je besluit met hem in zee te gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019