Excite

Internetsparen: flexibel en voordelig

Internetsparen wordt steeds populairder. De spaarrente ligt bij internetsparen namelijk vaak hoger dan bij andere spaarvormen. Je kunt bij internetsparen vaak op ieder moment zonder kosten over je geld beschikken en het beheer via internet is eenvoudig .

Om je te helpen de juiste internetspaarrekening te kiezen, kun je op verschillende websites de actuele spaarrentes van een groot aantal internetspaaraanbiedingen met elkaar vergelijken, zoals op homefinance.nl. Zo vind je eenvoudig de hoogste spaarrente op het gebied van internetsparen.

De top van internetspaarrente bestaat nu uit: Bank of Scotland internetspaarrekening, Centraal Beheer Achmea Renteplusrekening, ANS Bank Optimaalrekening, ANS Bank Ideaalsparen en NIBC Direct internetspaarrekening. De rentes van deze aanbieders variëren tussen de 2,5 en de 2,3 procent.

Niet alle spaarrekeningen die onder de naam ‘internetsparen’ op de markt zijn, kennen dezelfde voorwaarden. Vaak zijn internetspaarrekeningen echter rekeningen met weinig kosten, grote flexibiliteit en de mogelijkheid om de rekening via internet te beheren. Omdat het saldo bij een internetspaarrekening vaak direct op te nemen is, zijn de rentevergoedingen meestal niet de hoogste in de markt. Wil je je spaargeld voor een lange periode wegzetten, dan zijn er vaak alternatieven met een aantrekkelijker rendement.

Is flexibiliteit echter juist een belangrijk punt voor je, dan is internetsparen – gekeken naar rendement – vaak aantrekkelijker dan een normale spaarrekening of een deposito spaarrekening.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Andrea Guerra

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020