Excite

Is het Pro-Ana-dieet wel zo verstandig?

Het Pro-Ana-dieet staat op veel Pro-Anawebsites en is een dieet van 60 dagen, waarop je iedere dag niet meer dan 800 calorieën binnenkrijgt. Er zijn ook dagen waarop je moet vasten. Er wordt bewust telkens geswitcht met het metabolisme, om zo in een korte tijd erg snel en veel af te vallen.

Wat zijn Pro-Anawebsites?

Pro-Anasites zijn websites waarop mensen met anorexia tips met elkaar delen. Ze geven aan hoe je gemakkelijk veel gewicht kunt kwijtraken, hoe je je ziekte geheim kunt houden en stimuleren elkaar om nog meer af te vallen.

Is het Pro-Ana-dieet verstandig?

Simpel gezegd: nee. Het Pro-Ana-dieet bevat te weinig calorieën en voedingsstoffen die je minstens nodig hebt op een dag. Er kunnen allerlei vervelende bijwerkingen plaatsvinden als flauwvallen, slechte ontlasting en duizeligheid. Ook kan het je lichaam in de war brengen. Door zestig dagen achter elkaar zo weinig te eten, zal je lichaam zich hierop aanpassen. Je lichaam ziet het weinige eten als een crisissituatie en zal al het vet en al het suiker dat het tegenkomt extra opslaan. Hier kun je nog lange tijd na het dieet last van hebben.

Gevaren van anorexia

Anorexia is een heel gevaarlijke ziekte, met in veel gevallen de dood als gevolg. De lichaamsfuncties vallen vaak stuk voor stuk uit. Zo worden vrouwen niet meer ongesteld en kunnen ze vruchtbaar worden. Ook kan het hart en de nieren veel problemen bezorgen. En omdat je lichaam geen energie heeft het zichzelf te verwarmen, kun je het heel koud hebben en krijg je vaak extra last van lange haren over je hele lichaam. Je tanden kunnen gaan rotten door het overgeven. Dit zijn slechts enkele van de vele vervelende bijzaken die komen kijken bij mensen met anorexia.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019