Excite

Is jouw inboedel goed verzekerd?

Heb je een dure geluidsset in huis? Heb je een vermogen aan cd’s en dvd’s? Je doet er goed aan deze spullen te verzekeren. Brand, diefstal of waterschade; dit kan iedereen overkomen. Om ervoor te zorgen dat je niet met lege handen staat als je je spullen of woning kwijtraakt, kun je maar beter een inboedelverzekering afsluiten.

Een inboedelverzekering is een verzekering tegen schade die men aan de inboedel op kan lopen. Het is dus een schadeverzekering. De inboedel is alle roerende zaken die tot de huishouding van de verzekerde behoren. Tevens behoort tot de inboedel: kleine huisdieren (geen vee), bromfietsen, fietsen, aanhangwagens, tuinaanleg. Heb je contant geld is huis: geld behoort niet tot de inboedel.

De dekking van een inboedelverzekering valt doorgaans uiteen in twee varianten. Ten eerste een ‘gewone’ standaarddekking. Ten tweede aan allrisk verzekering. In Nederland is een zeer ruime keuze in inboedelverzekeringen. Je moet jezelf een aantal dingen afvragen, voor je een inboedelverzekering afsluit.

Ten eerste: wat is de waarde van je inboedel? Hoe hoger de waarde, des te belangrijker het is om een uitgebreide dekking te regelen. Om een idee te krijgen van de te verzekeren waarde in je huis, kun je via internet een standaard inboedelwaardemeter downloaden. Deze meter is opgesteld door het Verbond van Verzekeraars.

Verder moet je kijken waar en hoe je woning ligt. Bijvoorbeeld: woon je in een bosrijke omgeving, dan heb je meer kans op schade door omvallende bomen. Verder kun je kiezen voor aanvullende dekkingen. Als je dit alles op een rijtje hebt, kun je via internet verschillende aanbieders van inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken en zo de juiste kiezen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Adam Belles

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020