Excite

Jacht op goedkopere zorgverzekering

Veel mensen zijn van plan in 2013 te bezuinigen op hun zorgverzekering. Door kritisch te kijken naar het vraag en aanbod van verschillende verzekeringen, gaan mensen voor de goedkopere zorgverzekering. Volgens de vergelijkingswebsite Independer.nl, zullen mensen in 2013 gemiddeld 343 euro bezuinigen over het gehele jaar gezien. Dat is ruim 28 euro per maand.

Aanvullende dekking en eigen risico

Independer baseert de voorspelling op basis van duizend enquetes die gehouden zijn onder hun websitebezoekers. Mensen besparen met name door kritisch te kijken naar aanvullende dekkingen en het verhogen van het eigen risico. Maar liefst 88 procent van de ondervraagden bespaart volgend jaar geld op de zorgverzekering.

Beperktere dekking

De vergelijker Verzekeringssite.nl deed een onderzoek onder 500.000 websitebezoekers en kwam tot dezelfde conclusies. Volgens Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite, zijn mensen geneigt om te kiezen voor een verzekeringspakket met een beperktere dekking, om zo minder aan vaste zorgkosten kwijt te zijn. Dit jaar gaat 11 procent van de bezoekers alleen voor een basisverzekering, tegenover 6 procent van vorig jaar. "We weten niet zeker dat al deze mensen daadwerkelijk zo laag gaan inzetten, maar de trend is duidelijk," aldus Hordijk. "We stellen op onze website exact dezelfde vragen aan de bezoeker."

Vergoedingen basispakket

Vandaag bleek uit consumentenonderzoek dat een meerderheid van de Nederlanders graag fysiotherapie en de tandarts vergoed ziet in het basispakket. Hulp bij stoppen met roken is het minst populair. Verder wil bijna de helft de rollator graag in het basispakket houden en een kwart vindt dat dieetadvies daar ook thuishoort.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021