Excite

Jackpot Staatsloterij valt gegarandeerd

Heb je deze maand een Staatslot gekocht? Dan heb je deze maand 3,7 miljoen concurrenten. Zoveel lotnummers zijn er voor deze maand gekocht bij de Staatsloterij. De jackpot van de Staatsloterij valt deze maand namelijk gegarandeerd en dat heeft een hoop extra geïnteresseerden opgeleverd, zo meldde een woordvoerder vrijdag. Het gaat om een recordjackpot van 38,4 miljoen euro netto.

Record aan Staatsloten

Mensen konden nog Staatsloten kopen tot vrijdagmiddag 13.00 uur. De laatste twee uur werd een record aan loten verkocht. Maar liefst 120.000 loten gingen er per uur over de toonbank. "Dat is niet eerder vertoond," vertelt de woordvoerder.

Recordjackpot

Bij het aantal lotnummers gaat het om zowel hele loten als om deelloten, zoals het 1/5e lot. Wanneer wordt gekeken naar het aantal losse loten komt het aantal op 8,7 miljoen uit. Een aantal daarvan hebben dus hetzelfde nummer. Volgens de woordvoerder van de Staatsloterij hebben deelnemers vandaag een kans van ruim 1 op 3,7 miljoen om de recordjackpot op hun rekening bij te mogen schrijven.

Koninginnedagtrekking

Overigens worden ondanks de recordjackpot doorgaans vele tienduizenden loten meer verkocht met de oudejaarstrekking. De woordvoerder vertelt dan het daarom dan ook niet om een recordaantal verkochte lotnummers gaat, maar dat het de afgelopen tien dagen vooral erg hard is gegaan. "Dit keer hebben veel mensen gewacht met het kopen tot na de koninginnedagtrekking op 30 april."

Uitslag Staatsloterij trekking

De uitslag van de Staatsloterij trekking worden bekend gemaakt om 20.15 vrijdagavond op de website van de Staatsloterij.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021