Excite

Je auto verzekeren met een autoverzekering

Je hebt drie verschillende soorten autoverzekeringen, namelijk de WA verzekering, de WA+ beperkt casco verzekering en de All risk autoverzekering. Je bent sowieso verplicht om de auto minimaal WA te verzekeren. Bij een WA verzekering zijn enkele specifieke dingen verzekerd. Deze verzekering kun je prima gebruiken voor de wat oudere auto’s.

De WA+ beperkt casso is geschikt voor auto’s die drie tot acht jaar oud zijn. Hierbij wordt ook de schade vergoed die de eigenaar zelf aan de auto heeft toegebracht. Het gaat hierbij alleen om de gevallen die genoemd zijn in de voorwaarden. Zaken als een botsing of slippen vallen hier vaak niet onder.

Als laatst heb je de All Risk autoverzekering. Deze is geschikt voor nieuwe auto’s en vrijwel alle gevallen van eigen risico worden vergoed. Hier valt alleen gen slijtage onder, of het opzettelijk kapot maken van dingen aan de auto.

Je kunt er ook nog voor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Je bent dan bijvoorbeeld ook verzekerd voor ongeval van inzittenden of rechtsbijstand. Natuurlijk kost het ook extra geld om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Vergelijk altijd verschillende verzekeringen met elkaar, zodat je weet wat de voorwaarden en de kosten zijn. Sluit niet zomaar een autoverzekering af, maar weet wat er speelt en welke verschillende opties er zijn.

Afbeelding: Flickr account rahego

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021