Excite

Jouw unieke uitvaartverzekering

Eigenlijk is het gek: je plant een bijeenkomst waar je zelf niet bij bent. Je kist bedekken met dure zijde? Je voelt er later toch niets meer van. Cremeren is goedkoper, maar ook dan heb je een kist nodig. Ongelooflijk, maar waar. Je koopt een dure kist die vervolgens wordt verbrand. Is dat geen geldverspilling?

Ja, maar wel een noodzakelijke geldverspilling. Het is namelijk verplicht om een uitvaart te houden. Je kunt er dus niet onderuit. Daarom is het niet zo gek om eens te kijken naar het fenomeen uitvaartverzekering. Behalve de kosten voor je uitvaart kan zo’n verzekering nabestaanden helpen op het moment dat jij er niet meer bent.

Zo kun je je hele uitvaart uit handen geven aan een uitvaartverzekeraar. Deze regelt dan ook al het papierwerk. Je neemt toch aan dat iedereen in rouw is op het moment dat jij overlijdt, dus het kan dan zeer welkom zijn om niet aan papieren rompslomp te hoeven denken. Als een geliefde van jou overlijdt, wil je je ook niet bezighouden met welk geld waarheen moet.

Hoe jonger je bovendien bent, hoe lager het maandbedrag is voor je uitvaartverzekering. Als je er eentje wil afsluiten, kun je dat dus beter vandaag doen dan morgen. Wil je helemaal geen uitvaartverzekering afsluiten, houd er dan wel rekening mee dat een gemiddelde uitvaart kan oplopen tot vijf- à zesduizend euro.

Heb je dat geld standaard op je spaarrekening staan? Dat is mooi, want dan kunnen je nabestaanden daar gebruik van maken om je uitvaart te bekostigen. Heb je dat niet? Dan is een uitvaartverzekering toch wel een sociaal gebaar waarmee je nabestaanden niet op kosten jaagt. Heb je iets minder geld, laat dan in je testament zetten dat iedereen zelf cake en drinken meeneemt. Scheelt toch weer iets.

Afbeelding: Excite.fr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020