Excite

Kate Middleton's naam nu al beschermd

Nog voordat Prins William goed en wel getrouwd is wordt de naam van zijn toekomstige echtgenote al angstvallig beschermd. Officiers van het Britse koninklijk huis hebben een waarschuwing doen uitgaan dat middenstanders de volledige naam van Catherine of Kate Middleton niet mogen gebruiken om bijvoorbeeld kleding te verkopen.

Wie dit toch doet kan wel eens juridische problemen krijgen met de royal family. Prins William en Kate stappen pas in April in het huwelijksbootje, en er zijn nog geen geschreven regels over de naam van de toekomstige prinses. Toch kunnen retailers bij het gebruik van haar naam al worden aangeklaagd.

Een juridisch expert geeft tekst en uitleg in de Daily Mail: 'Kate Middleton is absoluut geen merknaam op zich. Maar de naam van Kate wordt nu beheerd door het koninklijk huis. Ze heeft een reputatie hoog te houden daarom is ze wat dat betreft gelijk aan een merknaam.'

Volgens een officier van het hof is het onwaarschijnlijk dat het koninklijk huis bezwaar maakt wanneer een bedrijf met 'de Kate-jurk' op de proppen komt. Maar wanneer de jurk de volledige naam van Catherine danwel Kate Middleton draagt, heeft de verkoper een probleem. Het persoonlijk auteursrecht wordt dan namelijk overtreden. Als het zover komt zou de boete volgens merkenadvocaat Eric Ramage in de tienduizenden euro's kunnen lopen.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021