Excite

Kies de beste inboedelverzekering door te vergelijken

Er zijn verschillende verzekeringen die je huis verzekeren tegen schade. Zo heb je een woonhuisverzekering, maar ook een inboedelverzekering. Het kan soms onduidelijk zijn welke verzekering wat dekt, maar over het algemeen is het zo dat spullen die verhuisbaar zijn en niet vast bij het huis horen, onder de dekking van een inboedelverzekering vallen.

Als je een inboedelverzekering wilt afsluiten, is het raadzaam om niet zomaar de eerste de beste verzekering af te sluiten, maar eerst zorgvuldig te vergelijken. Zo kun je er voor kiezen om een inboedelverzekering af te sluiten bij een verzekeraar waar je al meerdere verzekeringen hebt. Vaak krijg je dan korting.

Via internet kun je verschillende inboedelverzekeringen vergelijken. Let daarbij niet alleen op de prijs. Natuurlijk is het fijn als je inboedelverzekering niet zo duur is, maar de ene verzekeraar dekt meer dan de ander. Goedkoop kan dus duurkoop zijn.

Je kunt inboedelverzekeringen vergelijken op de site van de verzekeraar zelf. Je kunt daar de premie opvragen en ook meteen de voorwaarden zien die de verzekeraar stelt. Dit kun je dan vergelijken met de premie en de voorwaarden op de site van een andere verzekeraar. Vaak is dit wel extra werk en het is handiger om een vergelijkingssite te gebruiken. Die doet het meeste werk voor jou.

Een bekende site waar je inboedelverzekeringen kunt vergelijken, is Independer. Op deze website wordt er bij de vergelijking uitgegaan van een allriskdekking. Dit dekt alle schade die van buitenaf veroorzaakt wordt en is dus bij vrijwel elke verzekeraar ongeveer hetzelfde. Let bij het vergelijken van inboedelverzekeringen er wel op dat natuurschade meestal niet door de verzekering gedekt wordt.

Afbeelding: Flickr, JSymmetry

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021