Excite

Kies voor de juiste hypotheekrente

Hypotheekrentes lijken wel op de benzineprijzen. Ze kunnen stijgen en dalen, soms dagelijks. Daarom is het verstandig je flink te verdiepen in de percentages die banken hanteren, die kunnen namelijk enorm verschillen!

Mocht je hypotheektermijn aflopen en je daarom ook geconfronteerd worden met nieuwe rentepercentages, ga dan flink vergelijken. Ook bij je eigen bank kan het voorkomen dat de verschillende filialen verschillende percentages te hanteren. Schroom niet om je bankadviseur hier op te attenderen, onderhandelen over de rente is in veel gevallen mogelijk!

Heb je geen adviseur of vind je het gewoon erg leuk om dat soort zaken zelf helemaal aan te pakken, dan is internet het juiste medium om de percentages te vergelijken. Er zijn speciale sites die de percentages van de verschillende aanbieders vergelijken en dagelijks bijhouden. Ook kun je op veel websites van banken een offerte opvragen of zelf de percentages bekijken. Maar nogmaals, onderhandelen kan zeker lonen!

Ook de termijn waarvoor je de hypotheekrente wilt afsluiten kan verschil maken. Ga je voor een termijn van 30 jaar of wil je de situatie over 5 of 10 jaar weer bekijken? Als de rente relatief hoog staat is het verstandig een korte termijn af te sluiten bij de bank, dan kun je over enkele jaren misschien weer profiteren van een lagere rente. Let wel, hoge rentes bieden geen garantie voor de toekomst!

Afbeelding: Excite.fr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021