Excite

Kies voor goed hypotheek advies!

Een goed hypotheekadvies is niet vanzelfsprekend. Helaas hoor je bijna dagelijks verhalen over mensen die door een slecht advies in de problemen zijn gekomen. Nu is het natuurlijk logisch dat je er vanuit gaat dat je hypotheekverstrekker de waarheid spreekt, maar zorg er zelf ook voor dat je een beetje weet wat hypotheekvormen inhouden, zodat je een beetje zicht kunt houden op de realiteitszin van je adviseur.

Dat wil niet zeggen dat je je helemaal onder moet dompelen in hypotheken; het enige wat je hoeft te onthouden is wat je zelf wilt. Wil je – zoals de meeste mensen – weinig risico lopen? Kies dan voor een spaarhypotheek. Als je adviseur dit niet aanraadt, vraag dan waarom. Met een spaarhypotheek spaar je namelijk voor (een deel) van de hypotheeksom, tegen dezelfde rente die je betaalt voor je hypotheek. Dit is in veel gevallen heel aantrekkelijk. Bovendien heb je een gegarandeerde uitkomst, iets wat je bijvoorbeeld met een beleggingshypotheek niet hebt.

Probeer sowieso een onafhankelijke adviseur te vinden voor je advies. Adviseurs krijgen voor bepaalde hypotheken – en dat zijn vaak de vormen waar de klant minder van wordt en de verstrekker alleen maar beter – extra provisies. Ze zullen dus sneller geneigd zijn die aan te raden, terwijl dat voor jou helemaal niet de beste oplossing hoeft te zijn. Dit kan klinken als heel veel werk, maar uiteindelijk zul je merken dat het je niet alleen veel tijd, maar ook veel geld gaat besparen. Je wilt er immers niet op je 65e achterkomen dat je 30 jaar hypotheek betaald hebt, maar dat je huis nog niet van jou is!

Afbeelding: Flickr account zieak

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020