Excite

Kiezen voor een zorgverzekering voor 2014

Het einde van het jaar is alweer in zicht en dat betekent dat de tijd is aangebroken om te kiezen voor een zorgverzekering voor 2014. Waar dat meestal een teleurstelling is omdat de premie weer omhoog gaat, is er voor 2014 goed nieuws: de zorgpremie gaat namelijk dalen. En naar verwachting kan die daling wel oplopen tot tien procent van de premie die we afgelopen jaar betaalden.

Daling premie zorgkosten

De daling van de premie voor zorgkosten heeft te maken met verschillende meevallers. Zo liggen de verwachte medicijnkosten lager dan de afgelopen jaren. Ook hebben de zorgverzekeraars hun best gedaan door scherp zorg in te kopen bij met name ziekenhuizen. Tenslotte is een strengere selectie gemaakt ten aanzien van de inkoop. De daling van de zorgpremie in 2014 is absoluut een trendbreuk. De afgelopen jaren steeg de basispremie alleen maar. Afgezien van 2013 toen het eigen risico fors steef. Komend jaar stijgt het eigen risico slechts met 10 euro naar 360 euro per volwassene. Daarmee lijkt de marktwerking in de zorg waar de politiek zo naar op zoek was nu echt op gang te zijn gekomen.

Goedkope zorgverzekering in 2014

Het zal dus niet ingewikkeld worden om een goedkope zorgverzekering voor 2014 af te sluiten. Je huidige verzekeraar zal naar alle waarschijnlijkheid een lagere premie vragen per januari 2014. Nog meer geld besparen kan als je de aankomende maanden overstapt naar een voor jou nog goedkopere zorgverzekering. De zorgvergelijker Independer berekende dat maar liefst 1,4 miljoen mensen gaan overstappen naar een goedkope zorgverzekering in 2014. Jij ook?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021