Excite

De gevaren bij kleine bedragen lenen

Kleine bedragen lenen

Steeds vaker zijn er aanbieders waarbij je kleine bedragen kunt lenen. Vaak wordt dit minilening of flitslening genoemd en het werkt heel makkelijk: stuur een sms'je en het geld staat binnen tien minuten op je rekening. Je kunt van 50 tot 500 euro lenen en het klinkt allemaal zo makkelijk en veilig. Toch zitten er wel behoorlijke risico's aan een lening.

Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld, dat is de slogan die tegenwoordig verplicht is bij reclames over leningen. En het is inderdaad waar dat je flink wat geld moet betalen als je geld leent. Zeker bij kleine bedragen is het enorm veel geld. Er wordt geadverteerd dat je geen rente betaalt. Dat klopt, maar je moet wel administratiekosten betalen. Bij sommige aanbieders moet je wel een derde van het totaalbedrag extra betalen wanneer je een lening afsluit.

Klein bedrag moet snel worden terugbetaald

Een klein bedrag lenen is erg leuk, maar vaak moet het binnen een week zijn terugbetaald. Doe je dit niet, dan wordt het bedrag dat je moet terugbetalen vaak nog hoger. Ook kun je te maken krijgen met het BKR. Eenmaal een registratie bij het BKR betekent dat het moeilijk is om in de toekomst nog een lening te krijgen.

Is het echt nodig?

50 tot 500 euro is niet veel. Is het werkelijk nodig om het te lenen? Wees kritisch en vraag je af of je echt een bedrag moet lenen of dat je aankoop nog wel een weekje of twee langer kan wachten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019