Excite

Veilig reizen dankzij een korte reisverzekering

Voor sommige zaken is het slim je te verzekeren. Als je een eigen huis hebt, dan zul je dat ongetwijfeld verzekerd hebben tegen schade en brand. Heb je een auto, dan is een verzekering zelfs verplicht. En ga je op reis, dan sluit je toch gewoon een korte reisverzekering af?

Wanneer sluit je de verzekering af?

Een korte reisverzekering sluit je af als je op vakantie gaat. Je kunt het beste voor deze vorm kiezen als je ongeveer één keer per jaar weggaat. Zodra je per jaar meer dan drie weken weg bent, is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je verzekering is dan het hele jaar door geldig tegen een lager tarief.

Wat verzeker je?

Een korte reisverzekering is geen verzekering die uitkeert op het moment dat je door omstandigheden niet op vakantie kunt, daarvoor moet je een annuleringsverzekering hebben. Wat het wel is, is een verzekering waarmee je risico's op vakantie afdekt. Denk bijvoorbeeld aan een verloren of gestolen fototoestel, kwijtgeraakte koffers, een bezoekje aan de lokale huisarts, enzovoorts.

Prijzen vergelijken

Net als met andere verzekeringen, verschillende prijzen van reisverzekeringen per aanbieder. Je kunt sites als die van FBTO, Univé en Interpolis bekijken, maar je kunt ook via Independer.nl het goedkoopste aanbod op een rijtje zetten. Hier kun je ook direct de verzekering afsluiten. Tip: ga voor een aanbieder die je de mogelijkheid geeft de polis zelf te printen. Vaak scheelt dat je nog een euro of 4 op de prijs. Een aanbieder kiezen die geen poliskosten in rekening brengt, kan natuurlijk ook.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020